Loading...

Vejledning til bogen

Home/Vejledning til bogen
Vejledning til bogen 2017-01-10T11:42:58+00:00

Bogen er lavet i MS Word og består af rå wordfiler, hvilket betyder at du kan gøre alt med dine bogsider. Nedenfor vil jeg beskrive og vejlede om, hvad du alt kan gøre, for at gøre dine bøger, så personlige som muligt.

DOWNLOAD, UDPAKNING M.M.

1. Download emnerne: Når du har købt adgang til din bog, skal du gå i butikken for at downloade emner. Kategorien ‘Udvikling’ i Barnets Bog er et godt sted at starte. Find det emne, du vil starte med (fx. Graviditet) og klik på downloadknappen på emnets butiksside (husk at være logget ind):

Opret en ny mappe på din computer og navngiv den (fx. Barnets Bog), så du hurtigt kan finde din bog.

downloadgrav

Når du klikker på downloadknappen, downloader din computer omgående. Hvis du ikke har indstillet din computer til at downloade til et bestemt sted, kan du finde dine filer i mappen ‘Overførsler’ eller ‘Downloads’ på din computer. Træk herfra filen til den mappe, du har oprettet (fx. Barnets Bog).

2. Udpakning af .zip-filer: Alle filer er pakket, hvilket betyder at de er sammenpresset for at mindske filstørrelsen. For at bruge filerne er du nødt til ‘pakke dem ud.’ Det kan du gøre med et zip-program som fx. 7-zip som er gratis.

I Windows 8-10 behøver du ikke at have et zip-program. Her højreklikker du på filen, vælger ‘Udpak alle’ og vælg så ‘Pak ud’.

Så er du klar!

3. Åbn filerne: Gå nu ind i mappen, med de udpakkede filer. Den ser sådan ud:

udpakny

Her ligger alle word-dokumenterne og klik på én af dem, og den åbner automatisk i word. Du skal ikke længere indsætte en bogside i word selv – det er nu gjort for dig. Alle baggrunde, billeder, tekstbokse, tekst og linjer ligger nu løst i dokumentet, så du kan tilpasse dine bogsider, som du vil.

word2

DU KAN NU…

Ændre tekst: Hvis der er tekst, du ikke kan bruge i din bog, kan du ændre den eller fjerne den. Tekstboksene gør, at du bare ændrer teksten til det, du ønsker.

UniqueBook har både eneadoptanter og mødre til donorbørn og disse børn har ingen far. Derfor er det nu nemt at slette ‘Far’ i teksten. Der kan også være sætninger, der slet ikke passer ind i dit liv, så du kan fjerne dem eller tilføje dine egne sætninger. Til sidst, er der sætninger, du måske slet ikke har brug for – dem fjerner du bare.

Flytte rundt på billeder eller fjerne dem: Billeder kan fjernes eller flyttes rundt på. Du bestemmer helt selv, hvordan dit layout skal være. UniqueBook har bare lagt bunden for dig.

Fjerne linjer: Hvis du vil skrive din bog på computeren, er det nemt at fjerne linjerne. Start altid oppefra, så du nemt kan regulere de nederste sætninger ned, hvor de skal være.

markerlinjer

 

tekstpaplads

Hvis du vælger den linierede bog, er du klar til at udskrive, når du har redigeret din tekst osv. Behold linjerne i denne version og skriv ud.

Ændre skrifttypen: Det nye design har skrifttypen ‘You are what you eat’ – hvis du ikke har den installeret på din computer, skal du gøre det, for at du kan se den. Du kan også vælge en anden, det er helt op til dig.

Det klassiske design har skriftypen ‘Matisse’ til overskrifter og ‘Comic Sans’ til tekst.

Denne vejledning vil løbende opdateres, med de problemer der kan opstå. Lad mig vide, hvis der er noget du er i tvivl om eller hvis vejledningen ikke er forståelig nok. Brug kontaktformularen, hvis du har problemer.