Loading...

Kursus i Barnets Bog – Introduktion

Home/Kursus i Barnets Bog – Introduktion
Kursus i Barnets Bog – Introduktion 2017-01-10T12:10:53+00:00

slider2

Hjertelig velkommen til UniqueBooks kursus i Barnets Bog!

Jeg vil nu guide dig i gennem de forskellige processer i denne unikke bog, hvor du stille og roligt kan arbejde i dit eget tempo.  Først får du en introduktion til bogen, for at give dig en fornemmelse af hvad du har begivet dig ud i.

I dette kursus får du gratis det første emne Graviditet, så du kan se og føle om bogen fungerer for dig. Opret en gratis pofil, for at downloade emnet Graviditet.

INTRODUKTION

Det kan i starten virke overvældende med de mange sider og hvor skal man begynde? Du skal ikke være bange for at springe ud i projektet; du skal simpelthen bare tage et emne ad gangen.

Denne bog vil, med din hjælp, skildre dit barns liv og udvikling. Den kan opfattes som en ’slægtsbog’ over én og samme person – dit dyrebare barn. Bogen er udviklet til at gå hele vejen rundt om barnet og forudsætter at du opdaterer den, inden du glemmer de små detaljer.

MED ELLER UDEN LINJER?

Du kan vælge at skrive bogen i hånden på traditionel vis eller på computeren. Jeg vil give dig nogle tips, for at gøre det nemmere for dig.

MED linjer.  Alle sider er med udgangspunkt MED linjer. Du kan printe siderne med det samme, sætte dem i mappe og hele tiden gå til og fra, for at skrive i bogen. Din partner kan også hele tiden være med til at tilføje tekst. At flere skriver i bogen med forskellig skrift, giver personlighed til den og den bliver nuanceret.

Ulempen kan være, at det du har skrevet i bogen, ikke er gemt på computer/harddisk, hvis der skulle ske noget med den. Der kan selvfølgelig også ske noget med det gemte, så dette er en vurderingsag. En anden ulempe er, at hvis du vil beholde en kopi af det skrevne selv, EFTER at du har givet dit barn sin bog, kan du ikke udskrive endnu en kopi af bogen.

UDEN linjer. Her fjerner du linjerne fra bogens sider og den skrives på computeren, derefter printer du siderne. Nogle kunder har været så ivrige efter at komme i gang med denne udgave, at de har printet siderne ud først. Lad være med det! Du skal først skrive i den. :-) Du får en flot og struktureret bog, med den skrift du vælger.

Du sidder måske tit ved computeren og synes det er en god mulighed for at skrive noget i bogen, mens du alligevel sidder der. Som før nævnt printer du ikke siderne ud, før du har skrevet en side færdig. Dette kræver at du er god til organisere, hvilke sider der er skrevet eller ikke. Nogle sider/emner vil være på din computer i lang tid, før et helt emne er udfyldt.

En stor fordel med denne bog er, at bogen bliver skrevet hurtigere.

HUSK at tage back-up af de emner du HAR skrevet i!! Sker der noget med computeren og du mister emnerne, kan du ALTID få dem tilbage, ved at gå ind på UniqueBooks hjemmeside og downloade dem igen. Men jeg kan desværre ikke give dig det tilbage, du selv har skrevet i bogen – og det er bare så ærgerligt at miste det. Så BACK-UP!

EMNERNE

Når du vælger emner skal du gå ud fra dit barns interesser og familiens livsstil. Har I fx ikke en hund eller har dit barn ikke været indlagt på neonatalafdeling, er der ingen grund til at vælge disse emner. Skal dit barn ikke døbes, vælger du navngivningfest i stedet, hvis I holder en fest. Skal dit barn i dagpleje eller vuggestue? Vælg det emne, der passer dig bedst.

DETALJERNE

Bogen indeholder langt flere milesten i dit barns liv, end andre bøger kan tilbyde.  Emnerne er udarbejdet helt ned i detaljerne, med utallige stikord/-sætninger, der gør at du ikke glemmer hvad der er sket i barnets opvækst til dato. Du bliver her tvunget til at se dit barn i et nyt lys og fortælle om den mindste lille ting i dets liv. Hvis du starter et par år efter barnets fødsel, vil du blive overrasket over, hvor meget du husker ud fra stiksætningerne.

SIDERNE

De fleste emner indeholder bestemte sider – én af hver omtalt, som du printer ud lige så mange gange du har brug for det. Nogle skriver mere end andre, men essensen er at du selv bestemmer hvor meget der skal skrives.

Udover de normale sider, indeholder de fleste emner også:

  • Journalsider – der bruges til at fortælle en længere historie. Her har du friheden til at skrive løs, som det passer dig.
  • Dagbogssider – hvor du skriver mindre historier på de dage, der sker noget nyt (findes ikke i alle emner).
  • Fotosider  – der printes lige så tit, som du har billeder at sætte ind.
  • Skriv-frit sider – disse sider har ingen overskrift og ingen tekst overhovedet. Her bestemmer du selv, hvad du vil tilføje emnet af gode historier og oplevelser.

BOGENS VOLUMEN

Du skal regne med at 30 emner af bogen fylder et helt ringbind på 50 cm. Det varierer efter hvor mange billeder du sætter ind. Nogle deler bogen op i forskellige kategorier som fx udvikling, skoletid, fritidsinteresser osv og sætter disse kategorier i forskellige ringbind.

BETRAGT BOGEN SOM EN HOBBY

Bogen er ikke bare en bog, der hurtigt er overstået. Gem denne tanke til hurtige notater i kalenderen, hvis du ikke lige har tid. Udvid så disse notater, til fortællinger og brug tid på det. Du vil finde bogen overvældende i starten, men du vil hurtigt blive grebet af at udfylde siderne. Vær så opmærksom på, at dette er begyndelsen på et stort projekt.

TIPS – HVIS DIT BARN ER FØDT OG DU KOM SENT I GANG

  • Før du går i gang – find alt hvad du tidligere har skrevet. Notater, andre bøger, kalendere osv. Disse er alle hjælperedskaber til at udfylde bogen.
  • Se alle dine billeder i gennem. Her finder du idéer og din hukommelse kommer i sving.
  • Spørg din bedre halvdel – arbejd sammen.
  • spørg din mor, der sikkert også har taget et hav af billeder.

KONTAKT OG HJÆLP

Al support finder sted i Facebook gruppen, hvor andre brugere er behjælpelige med deres tips og gode idéer. Find Facebook gruppen her

For yderligere hjælp, kan du også kontakte mig på mail via kontaktsiden her

FOR HJÆLP TIL downloade, skrive i Word osv – se denne vejledning

KURSUS – DEL 2: KOM I GANG MED EMNET ‘GRAVIDITET’ HER
ER DU ENDNU IKKE MEDLEM? OPRET GRATIS PROFIL HER