Instagram – sådan fungerer det

2-welcome

Instagram er en fed fotodelingsservice som fungerer med Apple iOS og Android telefoner/tablets. Her kan du tage billeder der ligner retro Polaroid billeder med unikke belysningseffekter. Du kan dele billeder med vennerne på Instagram og dele dem på andre sociale medier. Instagram har nu omkring 15+ millioner brugere og det tal forventes at stige. Da jeg selv tilmeldte mig Instagram, kunne jeg se, at kun 3 af mine Facebookvenner var med på denne service, så nu er det vist på tide, at denne service bliver kendt i Danmark :-).

Nedenfor har jeg demonstreret Instagram app’en på en iPhone.

Sådan gør du!

1. Download Instagram fra Apple iStore (iPhone) eller Google Play (Android).  Søg efter ‘Instagram’ og download app’en.

2. Når du har installeret og åbnet din app, vil du blive inviteret til at oprette en bruger. Klik ‘OK’ og nu kan du oprette en bruger. Hvis du allerede har en bruger, kan du vælge at logge ind i bunden af skærmen.

For at oprette din bruger, skal du tilføje din emailadresse, vælge et brugernavn og tilføje et password. Du kan også tilføje dit telefonnummer og oploade et billede af dig selv. Vælg et foto fra din telefon/tablet eller tag et nyt. Klik på ‘Done’ i toppen, når du er færdig.

3. Nu vil app’en spørge dig, om du vil have notifikationer. Det betyder, at du vil få en besked, når andre tilføjer dig som ven, kommenterer eller synes godt om ét af dine billeder.

Hvis du vælger ‘OK’ og senere vil afmelde notifikationer eller ændre indstillinger, er det nemt at gøre. Bare klik på ikonet i bunden til højre, der ser sådan ud:

Nu kan du vælge ‘Edit profile’.

I bunden af skærmen vil du se ‘Push Notifications’

Her kan du vælge hvilke beskeder du vil modtage og hvem der kan sende dem til dig.

4. Nu bliver du inviteret til at finde dine venner og tilføje dem på Instagram.

Du kan søge på dine kontakter i telefonen og invitere dem personligt. Du kan også se hvilke af dine Facebook og Twitter venner, der allerede er på Instagram og begynde at følge dem. Til sidst kan du simpelthen søge efter venner for at se om de er der.

Det er frivilligt om du vil tilføje venner og kan springe det over lige nu. Instagram tillader at du deler dine billeder på Facebook, Twitter og andre sociale medier, så du kan vende tilbage til vennelisten, hvis du foretrækker det.

Klik på ‘Next’ i toppen af højre hjørne, når du har tilføjet venner eller hvis du vil springe det over. Hvis du ikke ved hvem du vil følge, kan du også vælge nogle fra Instagrams liste over populære brugere.

5. Nu kommer det sjove – at tage og dele billeder. Du kan gøre dette ved at vælge det lille kameraikon i bunden af skærmen.

Du kan begynde at tage billeder, som du normalt ville med din telefon eller du kan vælge billeder som du allerede har på telefonen. For at arbejde med et billede på din telefon/tablet, klik på billedikonet i bunden til venstre af skærmen, der ser sådan ud:

Når du tager dit billeder, vil du se et antal forskellige belysningsmuligheder. Her er et screenshot af de fleste muligheder.

Vælg hvilken du ønsker og du kan klikke på det grønne flueben, når du er færdig. App’en vil gemme billedet i dit kamera.

Du kan også tilføje eller fjerne rammen på dit billede, hvis du foretrækker det, ved at klikke på rammeikonet i toppen til venstre af skærmen.

Du kan også lave en slørret effekt med dråbeikonet i toppen af skærmen.

Når du klikker på dråben, vil du se mulighederne for, hvordan sløringen vil se ud på billeder. Den runde sløring er valgt nedenfor.

Nu kan du også tilføje en tekst til dit billede og tilføje hvor du befinder dig, hvis du vil.

5. Fotodeling – som tidligere nævnt, kan du dele dine billeder på sociale medier, men du skal så konfigurere dine indstillinger og give Instagram tilladelse til at dele.

Når du har gjort det, skal du klikke på den den grønne ‘Share’ knap, for at sende billeder til de medier du ønsker.

Vi vælger her at dele på Facebook. Når vi har klikket på ‘Share’, tilføjer vi en beskrivelse og klikker på det blå flueben for at sende det til Facebook.

Billedet er nu automatisk tilføjet Facebook, hvor dine venner kan kommentere, synes godt om og dele dit foto.

7. Aktivitet på Instagram – på Instagram kan du også kommentere, synes godt om, Twitte osv. I bunden af skærmen vil du se mulighederne. Du kan også gå tilbage og se din aktivitet senere, så du har en lille samling af billeder til dig selv.

Det er nemt at kommentere. Klik på ‘Comment’ som vist ovenfor. Skriv så din besked.

Du vil også se et andet ikon til højre for kommentarmuligheden, der ser sådan ud:

Det giver dig lov til at mærke et billede, du ikke bruger dig om eller du kan twitte det på Twitter.

Instagram er et sjovt værktøj til fotodeling og gør at du kan lave nogle gode billeder med din telefon/tablet, selvom du ikke er den største fotograf. Kom i gang og begynd at dele!

by Simona Nielsen